De groepen moesten voor Tweet en re-Tweet ook één van de opdrachten beschrijven.
Hieronder de door de groepen gefabriceerde verhalen.

Groep 1
Waanzin Wipe Out is voor ons de ultieme Waanzin opdracht. Staat garant voor avontuur, water, behendigheid en dus badpakken (en soms ook blote sumpies gezien!!). We hebben hem alle vier volbracht incl. te water latingen. Daarmee is Waanzin 2013 voor ons begonnen. Waanzinnig!

Groep 2
Achter bij het Walvisvaardershuisje was de praktische opdracht bij Ted Redeker om dominostenen om te laten vallen. Afbreken is ons pakkie an. Maar ja, er moet eerst gebouwd worden met de stenen. Daar diskwalificeerde een teamlid zich al snel met bibberende handen. Hij kreeg wel de eer de eerste steen te laten vallen. Die viel en 8 seconden later de laatste. Ruim boven de gewenste 5 seconden.

Groep 3
Lijn 3 is unaniem, het absolute hoogtepunt van deze Waanzin is het verblijf op de Joost Dourlein kazerne. Het gastvrije ontvangst en het overheerlijke ontbijt zullen ons nog lang bijblijven.

Groep 4
We begonnen vol goede moed aan deze waanzinnige Waanzin 2013. Eerste blok ging best goed voor ons als beginners. Een van onze leukste opdrachten vonden we de opdracht in de Bierbrouwerij. Dit was echt samenwerking: 1 emmers vullen, anderen snel rennen en zorgen dat de tank weer voller gaat zitten, geweldig! In het 2e blok vonden we de opdracht bij Dros aan de Rozendijk ook heel erg leuk, super. Zelf beetje nat, maar dat hoort erbij!!!

Groep 5
As team zijn we fan van Wipe Out. En wat denk je? De organisatie van Waanzin had een heus Waanzinparcours voor ons uitgedacht in de haven van Oudeschild. Inclusief een nat pak. Het was een bijzonder pracht parcours. Jeroen-Edo-Remco en Sandra ontdeden zich van hun sportkleding en gingen in zwempak het natte avontuur tegemoet. Waanzinnig! Meer van deze avonturen.

Groep 6
Opdracht bij het gemaal in blok 1. Twee bootjes, in het midden wisselen van boot en droog terug. Dat was de bedoeling! Natuurlijk tot de nek toe in het water. Ik begin nu pas te drogen. Da’s toch waanzinnig!!!

Groep 7
In de stikdonkere nacht reden wij het spookachtige terrein op. Huiveringwekkende geluiden bezorgen ons de kriebels. Maar wij waren vrouwen met een missie dus gingen we door. Heet ijskoude water in, vervolgens in een duizelingwekkende diepte te storten, op weg naar het avontuur. In een (bijna) zeewaardig schip gingen wij naar onze bestemming om een belangrijke lading te lossen en een even belangrijk stuk weer mee terug te brengen.
Ondanks een zware aanval door een met spijkers gewapende stok in het water, hebben wij onze missie succesvol volbracht! (terrein bij Werner Dros)

Groep 10
Onze mooiste novemberavond was Waanzinnig met als hoogtepunt the Wipe Out. Lekker spetteren en spotteren als de bad eendjes van de zee en heerlijk glibberen en glijden als een aal in de zeepbrug!

Groep 11
Wipe Out! De allereerste opdracht, super leuk maar ook erg nat en koud. In bikini en de blote kont over het parcours! Alle punten binnen gehaald plus extra punten! Tijdens het omkleden binnen zaten we opgesloten, gelukkig met 10 min. weer buiten. Daarna een heerlijke tot nu toe en zware Waanzin. Het laatste blok gaat helemaal goed komen, het wordt waanzinnig.

Groep 12
De leukste opdracht tijdens deze Waanzin vonden wij tot nu toe toch echt de inschrijving met al die boten in het dok. Echt een geweldige ervaring en super om te doen.

Groep 13
Het leukste was dat het overwegend droog was. Veel frituur onderweg, jammer dat de aardappels niet gebakken waren. E uiteraard leuk dat Tweet en Retweet er weer bij zijn.

Groep 14
We kwamen in een donkere, modderige en natte omgeving. langzaam werden onze voeten nat. Het bootje waar we in zaten begon langzaam met zinken. Peddelen was onze enige optie en dat deden we dan ook. Gelukkig, voordat we volledig ten onder gingen hadden we de opdracht voltooid.

Groep 15
De waanzinnigste opdracht was de Wipe Out in de haven in Oudeschild en waarom:
Punt 1: Melinda ging koppie onder en werd het water uit gevist. Punt 2: veel gegil en gespetter. Punt 3: vooral de mensen die keken hadden veel lol. Zo´n opdracht mag zeker weer komen.

Groep 16
De eerste opdracht van de Waanzin 2013 vonden we meteen de leukste. Zoals het hoort, kleren uit en helemaal nat. We waren bekend met het programma Wipe Out, dus toen we dat hoorden wisten we al hoe laat het was. En we werden niet teleurgesteld. Merel zelfs koppie onder.

Groep 17
De TX10 was duidelijk het hoogtepunt van onze avond. De spanning om het schip te betreden was als in een film maar dan echt zonder popcorn. Niet 1, niet 2, niet 3 maar allen hebben de oversteek gehaald. Aan boord begon het echte werk: garnalen pellen. Alle 50 hebben ons het genot gegeven zich van hun schaal te ontdoen waarna wij tevreden hey schip per lift weer verlieten. Top avond.

Groep 18
Op een mooie herfstdag in november kwamen wij met de fiets op een prachtplekje in het bos. Gevieren namen wij deel aan een men-parcours wat hier spontaan aan ons werd aangeboden. Dat overkomt je alleen op Texel, echt Waanzin!

Groep 19
Wipe Out vonden wij als team de leukste opdracht tot nu toe. Super sensationeel maar vooral koud. Toch stonden wij alle 4 met een droog pak weer op de kant. Wij hopen op nog veel meer van die opdrachten. Wauw! Wat is het toch een feestje om mee te doen.

Groep 20
Het leukste was de jachthaven! Lekker koud Wipe Out spellen! Helemaal top!

Groep 22
De opdracht die er tot nu toe uitsprong betrof de reparatie van de waterleiding. In een container die vol stond met koud water, moet onderwater twee leidingstukken worden getest door er een emmer water door te spoelen. Erg leuk bedacht, toepasselijk en vooral heel leuk om te doen!

Groep 23
Paard en wagen. Briezend en brazend stoven we over het bospad, een geweldige ervaring #record tijd.

Groep 24
Het sprookje van Emmy.
Er was eens een boot zonder loopplank met enkel een touw om aan boord te komen. Aan boord vele blozende roze garnaaltjes, jammerend in een grote plastic bak. Het enige wat moest gebeuren met deze jammerende garnaaltjes was op de kop drukken en het kontje te draaien, Bibberend, na de zwaaiende oversteek over het peilloos diepe water, hebben we 50 garnaaltjes aan hun kontje gedraaid. Een ervaring om nooit te vergeten.

Groep 25
Stel je voor, een boot, een kade met alleen een touw daartussen. Vier jonge meisjes hebben dat gedaan. Met nog trillende spieren hebben we daarna 50 garnalen gepeld waar we minstens het dubbele aantal voor nodig hebben gehad. Zonde van de garnalen, maar wel alle punten!

Groep 26
We zijn onderweg naar Zaterdag, want zaterdag is de mooiste dag van de week. Maar eerst naar onze moederliefstegodin in de onderwereld, want wij laten ons niet uit het veld slaan. Langs het gemaal, die net zo hard pompte als de brandblusser die de brand bluste. Er was geen tijd voor bier, we zijn ook niet bin het sop gaar gekookt, nu lekker rustig aan de patat. We waren fietsend, blied als blik.

Groep 27
Drie keer het witte puntje bezocht. Uiteindelijk met het houten vlot te water geraakt in de jachthaven. In 55 woorden GEWELDIG!!!

Groep 28
De Wipe Out. Het leuke van de Wipe Out vonden wij dat e over een parcours moesten zonder nat te worden. Minder leuk was dat het in onze onderbroek best koud was. Jelle ging op zijn smoel op de stenen in zijn onderbroek.

Groep 29
Onze leukste ervaring was in de Bierbrouwerij. Een prachtig lied bedacht voor Helma over Bami Pangang en bier. Tranen in de ogen bij Helma en maximale aantal punten was het resultaat. Daarna vlogen we meters in de lucht toen we de bierkraan opende. We renden van hot naar her en vulden het biervat met zeven hectoliter en ook hier haalden wij de maximale punten. Zelfs de bierbrouwer stond versteld.

Groep 30
Duitse toerist in de haven op Texel. Gaan jullie nachtzwemmen? Waarom, vinden jullie dat leuk? Wij in koor: “Nee meneer, dit is Waanzin!”

Groep 31
Tot op heden hebben we nog geen leuke opdracht gekregen. Behalve TX10, Van Zuilen, Diks, BHV (heel slecht), gemaal Dijksmanshuizen, jachthaven. Voor de rest viel het allemaal wel mee. Meet vriendelijke groet.

Groep 32
Hoi Tweet en Retweet. De leukste opdracht van dit blok vonden wij de bultrug Johannes, ofwel Johanna. Volle aantal punten, max. score, echt toppie!!

Groep 33
De vuurdoop van Henk Tromp. Na jaren verzaakt te hebben kwam het er toch op aan. Henk Tromp neemt deel aan de Waanzin. Als eerste aangekomen bij de TX10 van Dirk Frido. Flikkert hij tot aan zijn balls in het zilte zeewater. Een goed begin is het halve werk!

Groep 34
De leukste Waanzin opdracht van 2013 is toch wel de Wipe Out opdracht in de jachthaven van Oudeschild. We zijn allemaal niet droog overgekomen maar als echte zeebuffels wel bij de zeephelling omhoog waardoor we 3 punten extra wisten te bemachtigen. Gelukkig kon buffel Joost na de zwempartij gebruik maken van een warme douche. Daarom willen wij deze opdracht een warme douche aanbieden.